AV-järjestelmä uuteen kouluun

  • 02.01.2023

AV-järjestelmä uuteen kouluun

Pehkorannan rooli hankkeessa

  • AV-järjestelmän suunnittelu osana kokonaisurakkaa
  • Interaktiivisten projektorien ja kosketusnäyttöjen asennus sekä käyttöönotto
  • Henkilökunnan opastaminen laitteiden käytössä

Keväällä 2021 valmistunut Kertunlaakson koulu on 200 oppilaan alakoulu Seinäjoen keskustan tuntumassa. Noin 3000 neliön kokoisen rakennuksen kokonaisvaltaisesta (KVR) sähköurakoinnista vastasi Sähkö Sipa Oy.  Koulun AV-järjestelmän suunnittelijaksi ja toteuttajaksi pääurakoitsija valitsi Insinööritoimisto Pehkorannan tarjouskilpailun perusteella.  

Sähkö Sipan sähköurakoitsija Erno Paanasen mukaan Pehkorannan valintaan vaikutti kolme tekijää: hinta, tavaroiden saatavuus ja heidän osoittamansa mielenkiinto asiaan. – He näkivät kovasti vaivaa sen eteen, että pääsisivät toteuttamaan urakan. Saimme heiltä nopeasti vastauksia lisäselvityksiimme, mikä oli meille tärkeää. 

Pehkoranta sai Seinäjoen kaupungilta lähtötiedot koulun AV-tarpeista. Näiden pohjalta Pehkoranta suunnitteli ja toteutti tiloihin kattavan AV-järjestelmän. Luokkahuoneisiin asennettiin joko interaktiivinen projektori tai 75″ kosketusnäyttö. Näiden avulla voi lähettää kuvaa tai ääntä luokasta toiseen. Liikuntasali, musiikkiluokka ja ruokala muodostavat kokonaisuuden, josta voi siirtää kuvaa ja ääntä kahteen muuhun tilaan. Ohjaus tapahtuu kosketuspaneeleilla. 

Laadukas AV-järjestelmä on Paanasen mukaan ehdoton vaatimus modernissa koulussa. – Sen avulla pystytään järjestämään nykyaikaista opetusta.

Aiheeseen liittyvät referenssit