AV-järjestelmä uuteen päiväkotiin

  • 20.11.2022

AV-järjestelmä uuteen päiväkotiin

Pehkorannan rooli hankkeessa

  • AV-järjestelmän suunnittelu osana kokonaisurakkaa
  • Näyttöjen ja videotykkien asennus sekä älytaulujen käyttöönotto
  • Henkilökunnan opastaminen laitteiden käytössä
  • Laitteiden päivittäminen

Päiväkoti Tähti rakennettiin vuonna 2021 vastaamaan Seinäjoen vauhdilla kasvavaan lapsimäärään. Päiväkoti sijaitsee uudella Kärjen asuinalueella ja tarjoaa yli 200 lapselle monimuotoisen oppimisympäristön. Tiloissa on otettu lasten tarpeet tarkasti huomioon, ja lapset ovat saaneet keksiä myös päiväkodin 12 ryhmälle avaruusaiheiset nimet, kuten Tulipallot, Hattariukset, Cellukset ja Vipsupit.

Päiväkodin tilojen sähkötöiden kokonaisurakasta vastasi Kaunisto-Yhtiöt Seinäjoki, joka valitsi Insinööritoimisto Pehkorannan AV-järjestelmän toimittajaksi. Projektipäällikkö Vesa Pihlajasalo Kaunisto-Yhtiöistä kertoo, että he valitsivat Pehkorannan AV-kumppanikseen tarjouskilpailun perusteella. – Hinta ja laatu ratkaisivat. Vakuutuimme Pehkorannan osaamisesta, kun näimme heidän tekemänsä AV-suunnitelmat.

Insinööritoimisto Pehkoranta suunnitteli ja toteutti päiväkoti Tähteen AV-järjestelmän, johon kuuluu kolme näyttöä, kaksi videotykkiä ja kuusi älytaulua.

Päiväkoti Tähdessä haluttiin satsata laadukkaaseen AV-järjestelmään, koska tieto- ja viestintätekniikkataitojen opettaminen kuuluu varhaiskasvatukseen. Uudenlaisen oppimisalustan ansiosta päiväkodissa voidaan muun muassa käyttää digitaalista oppimateriaalia, pelata oppimispelejä ja piirtää älytaulujen avulla. – Moderni AV-järjestelmä nostaa päiväkodin arvoa valtavasti, toteaa päiväkodin johtaja Essi Latvanen.

”Uuteen AV-järjestelmään siirtyminen oli meille valtaisa harppaus. Modernien laitteiden käyttöön ottaminen tuntui jännittävältä, mutta yllätyimme niiden helppokäyttöisyydestä. Pehkorannalta saimme myös paljon tukea laitteiden käyttöön. Aleksi oli täällä useamman päivän ja opasti meitä. Häneltä saa neuvoja aina myös puhelimitse. Lapset ovat tykänneet kovasti uusista laitteista, ja vanhemmat arvostavat sitä, että älylaitteet on tuotu osaksi varhaiskasvatusta.”

Essi Latvanen
Päiväkodin johtaja, Päiväkoti Tähti

Aiheeseen liittyvät referenssit