Insinööritoimisto Pehkoranta Oy

Suunnittelemme oikeat AV-ratkaisut sinun tarpeisiisi. Laadukas esitystekniikka vaikuttaa merkittävästi palaverin tai tilaisuuden onnistumiseen.

Osoite: Sötkönkuja 7c, 40270 Jyväskylä
Puh: +358 504 705 887
S.posti: info@pehkoranta.fi

Viimeaikojen keikkoja – Dimex Oy ja Valtra Oy Ab

  • Tekijä Jaakko
  • 11.09.2019
  • 2402 Näkymät

Dimexillä haluttiin kehittää yhden neuvotteluhuoneen AV-ominaisuuksia sekä käyttömukavuutta. Keikkaa suunnitellessa kävimme yhden kerran paikan päällä, jolloin saimme selvitettyä asiakkaan nykytilanteen sekä mitä projektilla haluttiin saavuttaa. Yhteistyö oli erittäin sujuvaa ja aikataulutkin saatiin sopimaan hyvin yhteen.

Neuvotteluhuoneeseen oli saapuessamme jo vaihdettu hajavaloa hylkivä (Ambient Light Reduction) ALR-kangas. Kankaan vaihdolla oli päästy jo huomattavan hyvään kontrastiin, mutta ongelmaksi koettiin kuvan kirkkauden puute. Paljon käyttötunteja kokenut DLP-projektori ei enää kyennyt tarjoamaan riittävää kirkkautta joten tilalle vaihdettiin Hitachin valmistama 5000 alm LCD-laserprojektori. Näiden kaveriksi asensimme Barcon langattoman ClickShare-kuvansiirtolaitteiston, jolloin sekä kuvanlaatu että käyttömukavuus parani huomattavasti. Lisäksi puhelin- ja videoneuvotteluiden äänentoisto hoidettiin kuntoon uudella konferenssikaiuttimella/mikrofonilla.

Kun neuvotteluhuoneeseen valitaan esitystekniikkaa, on tärkeää huomioida tilan valaistus. Työskentelyn kannalta on miellyttävämpää, kun osaa valoista voidaan pitää päällä myös esityksen aikana. Näin esimerkiksi talvisena iltapäivänä esitystä ei tarvitse seurata pimeässä. Myös ulkoa tulevan luonnonvalon määrä vaikuttaa vahvasti kuvanlaatuun, etenkin kontrastin osalta. Harmillisen usein näihin seikkoihin ei kiinnitetä huomiota, vaan projektori ja valkokangas valitaan hinnan tai pelkän valotehon perusteella. Pahimmillaan valkokangas jätetään kokonaan pois ja kuva heijastetaan suoraan valkoiselle seinälle. Tässä ratkaisussa ei käytännössä ikinä päästä kuin korkeintaan tyydyttävään lopputulokseen ja suurin osa, mahdollisesti hyvin kalliin projektorin mahdollistamasta kontrastista hukkuu hajavaloon.

Mittaamalla huoneen hajavalonmäärän projektiopinnalta sekä lattialta pinnan edestä, voidaan valita optimaaliset tuotteet kyseiseen tilaan. Tämä ei käytännössä edes tarkoita kustannusten valtavaa nousua sillä sopivan valkokankaan kanssa projektorin ei tarvitse olla välttämättä kovin tehokas.

Tämä projekti oli hyvin onnistunut – saavutimme halutun lopputuloksen neuvotteluhuoneen käyttömukavuudessa.

Valtralla kävimme puolestaan päivittämässä työhuoneen AV-laitteistoa. Kyseessä oli melko yleinen tilanne – kun yrityksellä on neuvotteluhuoneissa melko suuri käyttöaste ja henkilöllä on käytössään oma työhuone, halutaan huone usein varustaa esityslaitteistolla. Tässä kohteessa lopputulos saavutettiin mm. asentamalla pro-tason näyttö työhuoneen seinälle, joka oli tilan koko huomioiden parempi ratkaisu kuin valkokangas ja projektori.

Hieman syksymmällä teemme päivityksen eräästä kouluprojektista, missä varustamme ja asennamme koko koulun esitys- sekä ääni- ja valolaitteiston.

Ja lopuksi muutama kuva Dimex Oy:n valmiista neuvotteluhuoneesta:

Aiheeseen liittyvät julkaisut