Insinööritoimisto Pehkoranta Oy

Suunnittelemme oikeat AV-ratkaisut sinun tarpeisiisi. Laadukas esitystekniikka vaikuttaa merkittävästi palaverin tai tilaisuuden onnistumiseen.

Osoite: Sötkönkuja 7c, 40270 Jyväskylä
Puh: +358 504 705 887
S.posti: info@pehkoranta.fi

Äänentoistoprojekti Jyväskylän Sokkari

  • Tekijä Jaakko
  • 21.12.2020
  • 3133 Näkymät

Tämä teksti on ollut jo pitkään tulossa, koska meillä alkoi äänentoistoprojekti Jyväskylän Sokoksella jo alkukeväällä 2020. Tämä projekti oli kuitenkin Sokkarille isompi kokonaisuus kuin pelkkä äänentoiston päivitys, joten projektin edetessä meidänkin työt lisääntyivät alkuperäiseen suunnitelmaan nähden. Näinhän se isoissa projekteissa yleensä menee. Nyt projekti on saatu meidän osalta kuitenkin onnistuneesti maaliin ja ajattelimme kirjoittaa, että mitä me siellä tehtiin.

Sokoksen kauppakeskusjohtaja Una Hirvilammi kertoo seuraavassa projektin lähtökohdista:

“Sokkarin äänentoistojärjestelmän uudistaminen on ollut osa Sokkarin kauppakeskuksen päivitystä ja brändin kirkastusta, jota olemme tämän vuoden aikana vieneet viimeisteltyyn lopputulokseen saakka. Sokkari on muuttunut viime vuosien aikana Sokoksesta kauppakeskus Sokkariksi ja äänimaailma rakenteineen on haluttu myös saattaa ajan tasalle. Toimijoita on meillä tällä hetkellä 27, joilla jokaisella on oma brändimaailmansa. Halusimme, että myös Sokkarilla on oma toimiva äänimaailma, joka mahdollistaa taustamusiikin lisäksi äänimainonnan ja tapahtumallisen tekemisen mm. juontojen kautta. Näin kauppakeskuskäytävillä ja asiakastiloissa toimii oma äänimaailmansa tukemassa kauppakeskus brändiä, luoden asiakkaille viihtyisän ympäristön asioida.” 

äänentoisto Kauppakeskus Sokkari – Äänentoistojärjestelmän uudistus
Kauppakeskus Sokkari Äänentoistojärjestelmän uudistus
Kauppakeskus Sokkari äänentoisto

Äänentoiston päivitysprojekti alkoi meidän osalta määrittelyillä mitä tarpeita asiakkaalla on äänentoiston suhteen. Kuten Una edellä kertoi, Sokoksella haluttiin käyttää äänentoistoa monipuolisesti hyväksi luomaan viihtyisää ympäristöä, joissa asiakkaat voivat rentoutua. Sokoksella oli ennestään Audico Avecin ensimmäisen sukupolven laitteisto, jossa kuitenkin ikä alkoi jo painaa. Runsaiden vuosien varrella tehtyjen muutosten johdosta, kaiutin verkosto oli epäselvä, joten verkoston selvitystyö oli myös edessä. Kun verkoston toiminta ja kunto oli selvitetty ja tarvittavilta osin korjattu, pystyimme varmistumaan, että fiksuin ratkaisu Sokarille olisi päivittää Audico Avec laitteisto G2-versioon. Tämä säästi hurjasti kuluissa sillä eri sukupolvissa on yhteensopivaa laitteistoa, johon ikä ei pahemmin vaikuta. Avec G2 tarjosi meille myös enemmän toiminnallisuutta mm. juontojen toteuttamiseen liiketiloissa. Juontoja varten päivitimme langattomat mikrofonit nykyaikaan ja käytimme JTS:n 20-sarjaa, jossa lähettimet ovat niin tehokkaita, että aiemmin tutuiksi tulleet katvealueet jäivät historiaan.

Kaiken kaikkiiaan Sokkarin projekti on ollut erittäin onnistunut. Saavutimme suunnitelmassa asetetut tavoitteet ja olemme pystyneet vastaamaan asiakkaan matkan varrella esiin tulleisiin tarpeisiin.

Seuraavassa Una kertoo mitä kautta päädyimme yhteistyöhön ja mitä fiiliksiä tästä projektista jäi jälkeenpäin:

“Yhteistyö kumppaniksi tuli valituksi projektiin Insinööritoimisto Pehkoranta Oy suosituksen kautta. Vanha ja hyvin monirakenteinen kiinteistö asettaa eri näköisiä haasteita, joista tiimi suoriutui erinomaisesti. Tekeminen on ollut aktiivista ja ratkaisukeskeistä. Välitön tekeminen ja nopea reagointi poikkeamiin on ollut ensiluokkaista. Kaiken kaikkiaan yhteistyö Pehkoranta Oy:n kanssa on ollut erittäin sujuvaa iloisella asenteella.  Lopputulokseen olemme erittäin tyytyväisiä ja voimme lämpimästi suositella Pehkoranta Oy:n palveluita.”

Kiitämme Sokkarin väkeä onnistuneesta projektista. Vaikka haasteitakin esiintyi, on työskentely noin positiivisessa ympäristössä mahtavaa!

Olemme erittäin ylpeitä, että pääsimme toteuttamaan kotikaupunkimme tunnetuimman kauppakeskuksen äänentoiston päivityksen sekä olemaan mukana asiakaskokemuksen kehittämisessä. Tämän myötä on hyvä jatkaa tuleviin projekteihin!

Aiheeseen liittyvät julkaisut