Insinööritoimisto Pehkoranta Oy

Suunnittelemme oikeat AV-ratkaisut sinun tarpeisiisi. Laadukas esitystekniikka vaikuttaa merkittävästi palaverin tai tilaisuuden onnistumiseen.

Osoite: Sötkönkuja 7c, 40270 Jyväskylä
Puh: +358 504 705 887
S.posti: info@pehkoranta.fi

Etäpalaverit työarjessa

  • Tekijä Jaakko
  • 06.05.2020
  • 2829 Näkymät

Etäpalaverit työarjessa

Nykyisessä vallitsevassa tilanteessa on selvää, että koronavirus vaikuttaa meistä useimpiin – sekä ihmisiin yksilöinä että työpaikkoihin. Työpaikoilla nykytilanne on aiheuttanut monenlaisia muutoksia arkeen. Tällä hetkellä työelämässä olennaisia aiheita ovat mm. etätyö, verkkotapaaminen, verkkoneuvottelu, etäopetus (kouluissa) yms.

Me uskomme, että nykytilanteella voi olla vaikutuksia työskentelytapoihin pidemmälläkin aikavälillä. Nyt, kun verkkotapaamisiin on ollut pakko sopeutua ja työt sekä monenlaiset projektit on siltikin täytynyt saada kunnolla järjestettyä etänä, on luonnollista, että tällaista teknologiaa tullaan hyödyntämään työpaikoilla ja ihmisten elämissä jatkossakin entistä enemmän. Miksi joitain tapaamisia ei hoidettaisi tehokkaasti ja nopeammin etänä, jos ei ole pakko olla fyysisesti paikalla? Tässä on myös nähtävissä suuria pontentiaalisia säästöeriä yrityksissä, jos esimerkiksi matkustamista voitaisiin vähentää.

Etäkokousten lisääntyessä työpaikoilla, uskomme, että neuvottelutilojen toimivuus ja käytettävyys tulevat olemaan entistä tärkeämmässä roolissa. Jo melko pienillä muutoksilla saadaan aikaan suuria asioita verkkotapaamisen kannalta. Ensimmäisenä tulee mieleen kunnollinen äänentoisto, toisena riittävän suuri ja kirkas kuva ja kolmantena nevotteluhuoneen infrastruktuuri. Viimeisellä tarkoitetaan tilaan sopivaa ohjauslogiikkaa, kuvan valintaa ja latauspistokkeita yms.

Kun edellä mainitut asiat toimivat kunnolla ja ovat helppokäyttöisiä, niin verkkotapaamiset voivat olla aivan yhtä tuotteliaita kuin fyysisetkin tapaamiset. Puitteet verkkotapaamisille voidaan laittaa kuntoon sekä pienissä että isommissa tiloissa niin, että kaikki tilat ovat miellyttäviä käyttää.

Toivomme kaikille hyvää terveyttä ja toivottavasti tilanne normalisoituu mahdollisimman pian!

Aiheeseen liittyvät julkaisut